Reacties

Judith Osborn

Heb Rianne mogen ontmoeten in de tijd dat zij Govert de Roos assisteerde tijdens een fotoshoot in mijn studio, woning, atelier. Niet wetende dat zij gedurende de shoot de meest prachtige reportages foto's had gemaakt. Zo onopgemerkt dat de verrassing achteraf dubbel zo groot was. Naar aanleiding van deze prachtige foto's heb ik haar gevraagd voor een meer glamourachtige shoot, in de galerie van Judith Wolberink. Out of her comfortzone heeft ze zichzelf weer bewezen wat een geweldige fotografe ze is! de reacties op haar foto's van mij bevestigen, bewijzen dat maar weer, keer op keer.. it isn't me, it is Rianne!


Marcel van Stigt

Ik heb Rianne voor het eerst ontmoet tijdens een Open Coffee in Hoorn. Daar is, op initiatief van Sylvia Bakker van Prodico, het idee ontstaan om samen een boek te maken over ondernemen in Hoorn ('Ondernemers van dichtbij; als je iets aandurft, gebeurt er iets'). Terwijl Sylvia en ik de geselecteerde ondernemers en wethouder stuk voor stuk interviewden, maakte Rianne foto's. Het grappige was dat ik daar nauwelijks iets van heb gemerkt. Ze bleef op de
achtergrond, soms twee uur lang. Slechts af en toe schoof ze in beeld en dacht ik: o ja, Rianne is er ook nog. Maar als ik dan later de foto's zag... Fantastische, sprekende, bijna huiveringwekkend mooie foto's. Net dat ene veelzeggende handgebaar vastgelegd. Of die halve grijns. Of die vorsende blik. Allemaal in zwart-wit. En tegelijkertijd zo vol kleur. Wat een topkwaliteit.

Toen mijn ouders 85 werden wilden we een actuele foto van ze laten maken. Vooral omdat mijn vader dementerend was en het misschien niet meer zo lang zou maken. Wie we zouden benaderen was voor mij vanzelfsprekend. Rianne is bij mijn ouders op bezoek geweest. Met veel geduld, liefde en toewijding is ze aan de slag gegaan. Het is een prachtige foto geworden. Mijn moeder stralend (ondanks de zware zorg voor mijn vader), mijn vader uitbundig lachend - iets wat ik hem lang, heel lang geleden voor het laatst had zien doen; ik wist echt niet dat dat er nog in zou zitten. Hoe heeft Rianne dat in hemelsnaam voor elkaar gekregen, denk ik nog wel eens.  

Ook van mij heeft Rianne een portret gemaakt. Ik sta daar op mijn allerbest op. De foto was bedoeld voor het boek, maar ik zet hem gretig in bij allerhande gelegenheden. Van CV tot LinkedIn-profiel. Vaak krijg ik daar lovende reacties op. 'Wat een mooie foto', hoor ik dan. 'Wie heeft die gemaakt?' En dan zeg ik, vol trots en met een warm gevoel: 'Die foto? Ja, mooi hè? Die is gemaakt door Rianne. Rianne Noordegraaf uit Hoorn. Als je ooit een portret wil laten maken, moet je bij haar zijn. Ze is een absolute topper. Als fotografe, maar ook als mens.'


Mirjam Van Beelen


In december van het afgelopen jaar heb ik foto's van mezelf laten nemen door Rianne. Ik ontdekte het werk van Rianne via de profielfoto van een bekende van mij. Deze profielfoto was krachtig en vol emotie, wauw!
Op het moment van de shoot zat ik net thuis door een burn-out, nergens meer zeker over en vooral niet over mezelf. Rianne, als totaal onbekende, wist mij ontzettend snel op m'n gemak te stellen waardoor ik veel van mezelf durfde te laten zien.
De foto's die Rianne heeft gemaakt geven voor mij de kracht van kwetsbaarheid weer. Rianne kan mensen vastleggen zoals ze echt zijn, mooi en vol emotie. Ik heb de dag met Rianne en het resultaat ervan ervaren als een cadeau voor mezelf.
Want zeg nu zelf....wat is er mooier dan de kracht die schuilt in kwetsbaarheid?

Lars Nijman          

Rianne is een professional met oog voor detail en samenwerking: na uitvoerig overleg over de stijl van de foto, de locatie en het doel van de shoot maakte wij samen een mooi plan om het beste resultaat voor elkaar te krijgen. In mijn geval had ik een vijftal foto’s nodig voor mijn website en een aantal portretfoto’s voor mijn moeder. Op de dag van de shoot nam Rianne de locatie goed in zich op om te bepalen welke lichtval en hoek de mooiste foto oplevert. Ik voelde me erg op mijn gemak tijdens het maken van de foto's en Rianne gaf me zo nu en dan tips met het doel om de foto’s zo “levendig” mogelijk te maken.
Het eindresultaat is prachtig geworden; de foto’s voor mijn site zijn geweldig en mijn moeder is ontzettend blij met de portretfoto’s.
Kortom: Rianne is gewoon een zeer goede fotograafChantal Trigallez

Rianne heeft een 'kunstenaarsoog' voor het vastleggen van bijzondere momenten. Ze weet in haar beeldopnames precies de sfeer vast te leggen die je uit wilt stralen met je bedrijf of evenement. Er wordt goed geluisterd naar je wensen en zo nodig tussentijds aangepast. Een vakvrouw met gevoel voor expressie.


Juliette Fermie

Met Rianne samenwerken betekent in kernwoorden: ontspannen, aandacht, flexibel, overleggen. 'De wereld' komt er even niet tussen. Het is kwaliteitstijd tussen jou en haar. Zij streeft naar een zo goed mogelijk eindresultaat. Kortom: zeer professioneel. Ik heb genoten van haar werkwijze, die zo 'natuurlijk en integer' is dat ik, tot mijn verbazing, een 2e fotosessie met haar heb afgesproken. Ik wist niet dat ik het in mij had, maar zij krijgt het voor elkaar. Rianne is een aanwinst voor Hoorn!


Roelof Roos

Rianne is er in geslaagd een perfecte foto van mij te maken. Dankzij haar rust en professionele manier van werken is er een resultaat bereikt waar ik alleen maar van had durven dromen. Ik kan Rianne dan ook van harte aanbevelen aan een ieder die op zoek is naar een uitstekende fotograaf.


Elly Weel

Rianne wist me zo te fotograferen dat mijn gebruikelijke huiver verdween. Serieus maar ontspannen maakt ze van het maken van een foto een korte intermezzo van een prettig gesprek.